Què fem

Teràpia neural

La TN és una manera de tractar la persona a través del seu sistema nerviós, especialment del vegetatiu.

A qui va dirigida?

Qualsevol persona, inclosos els nens, pot ser tractada amb la teràpia neural, independentment de la malaltia que tingui.

Els motius més freqüents són: dolors osteoarticulars crònics o aguts, dolors musculars o tendinosos, migranyes, al·lèrgies, asma i altres afeccions respiratòries, psoriasi, infeccions de repetició, ansietat, depressió...

Funcionament de la visita

Es dedica aproximadament una hora en la primera visita, en què es fa la història de vida de la persona que ve i es comença el tractament.

Habitualment es fa un seguiment mensual per donar temps als canvis que puguin aparèixer i poder observar la seva durada.

Principals indicacions

Com que és una medicina holística, les indicacions són multiples. En podem destacar:

  • Afeccions ginecològiques, infeccions agudes o de repetició (otitis, amigdalitis, infeccions d’orina), cicatrius, afeccions dentals.

Què és la teràpia neural?

Tots els teixits i òrgans del nostre organisme tenen fibres nervioses per poder regular les seves funcions i aquestes es connecten entre si i amb el sistema nerviós central.

El SN és una de les vies per les quals els teixits, òrgans, emocions i pensaments es relacionen entre si, i formen part d’una realitat superior, l’ésser humà.

La teràpia neural pretén neutralitzar irritacions que han anat afectant el SN al llarg de la vida de la persona, perquè recuperi la seva capacitat d’equilibrar les funcions de l’organisme, en el seu sentit més ampli i seguint el seu propi ordre.

En què consisteix?

Quan una fibra nerviosa està irritada, pot alterar l’estímul que passa per ella, per la qual cosa, un estímul normal pot passar a ser patològic, o bé la pròpia irritació pot ser generadora d’estímuls patològics que afectin la xarxa nerviosa.

D’aquesta manera, no només s’alteren els teixits que depenen d’aquesta fibra nerviosa, sinó que també ho poden fer altres teixits més llunyans, que per algun motiu ja estiguin febles o predisposats.

La història de vida de la persona és fonamental per localitzar els possibles punts irritatius del SN, i la TN té com a objectiu neutralitzar-los, perquè el SN recuperi les seves funcions reguladores i l’organisme recuperi els seus mecanismes d’autocuració.

Com actua?

La recerca ha demostat que l’aplicació d’anestèsics locals en baixes concentracions pot neutralitzar el punt irritat del teixit nerviós, repolaritzar el seu potencial elèctric i estabilitzar la seva membrana.

En la TN, bàsicament, injectem procaïna diluïda en sèrum ( o,5%) i, com a alternativa, fem servir la lidocaïna.

Hem de destacar que l’efecte no és l’anestèsic, ja que la substància s’injecta en petites quantitats i en baixes concentracions, i sovint no s’aplica a les zones de dolor. A més, la procaïna es metabolitza en el mateix plasma sanguini en qüestió de pocs minuts.

El més important és on injectem perquè només aconseguirem l’efecte desitjat si ho apliquem als punts on hi hagi irritació o bé als punts específics del SN que tinguin una relació directa amb la malaltia. Per aquest motiu, ens resulta fonamental la història de vida de la persona i l’exploració amb tots els nostres sentits.

Tornar a Què fem